Lichaamsgerichte trauma therapie: fysieke klachten – intimiteit – seksualiteit

Over mij

lichaamsgerichte trauma therapie, intimiteit, seksualiteit, fysieke klachten, praktijk aangeraakt Carola Zwier - Trommel

Carola Zwier – Trommel

Biodynamisch (massage)therapeut

Lichaamsgerichte trauma therapeut

Wie ben ik als lichaamsgerichte trauma therapeut

Mijn naam is Carola trommel en ben geboren in 1962. Mijn interesse (passie) in heling en het menselijk lichaam heeft mij via een studie geneeskunde (niet afgemaakt) en fysiotherapie gebracht naar studie acupunctuur. Het menselijk lichaam kan mij altijd weer verwonderen.  

Mijn dorst naar kennis en verdieping bracht mij later in mijn leven bij de opleiding biodynamische psychologie, een lichaamsgerichte transpersoonlijke psychotherapie. Hier kwam alles (kennis en ervaringen) voor mij samen, in de 6 jarige opleiding aan het Nederlandse instituut voor Biodynamische psychologie (NIB). Hier heb ik mijn ook eigen levens thema’s mogen onderzoeken in een veilige setting. 

Mijn enthousiasme voor dit werk dank ik aan de bevrijdende ervaring die het me heeft opgeleverd. 

Kintsugi: de kunst van kostbare littekens

Door gebroken aardewerk te repareren met gouden lijm, eert men de scherven, de littekens, opdat het aardewerk daarmee zijn/haar uniciteit en schoonheid en kracht zichtbaar maakt.

Zo zie ik dat ook in mensen.

We zijn geen probleem wat opgelost moet worden.

We zijn prachtig mooie wezens die door de littekens getekend zijn en door de gouden lijm weer als hernieuwd in het leven kunnen staan en daarin onze eigen plek en waardigheid opnieuw in kunnen nemen.

Kintsugi is voor mij een mooie symboliek, die laat zien hoe ik in het leven en mijn werk sta. Mede door mijn eigen ervaringen, opleidingen en het begeleiden van mensen door de jaren heen, is deze levensstijl en werkwijze ontstaan.

Met alle rust, warmte en liefde begeleid ik mensen op hun eigen tempo weer terug naar leven vanuit verbinding met zichzelf en de ander

Ik blijf me verwonderen over de schoonheid, die ieder mens in zich draagt.

Sinds 2013 werk ik in mijn eigen praktijk als lichaamsgerichte trauma therapeut met biodynamische therapie. Ik ben via diverse assistentschappen nog verbonden aan het instituut . 

De nascholingen van Deb Dana over de polyvagaal therapie hebben mijn kennis en blik verruimd over het autonome zenuwstelsel en de nervus vagus. Deze inzichten neem ik nu mee in mijn begeleiding.

Mijn dorst naar verdieping en zingeving heb ik met boeken en lezingen gelest van Hans Stolp.

En ook met opleidingen bij Atum O’Kane Spirituall Guidance Wisdom School. Daarbij ik heb meerdere keren stilte retraite’s gedaan met Menno de Lange.

Leuke weetjes over mij:

Ik ben geboren in 1962, als oudste van een twee-eiige tweeling en kom uit een gezin van vier kinderen. Ik woon samen in Naarden met mijn partner en vader van onze vier kinderen. Heel dankbaar ben ik dat ik onze vier kinderen naar volwassenheid heb mogen begeleiden en heb nog heel graag contact met ze. 

Heel blij word ik van diepgaand contact, stilte, dansen, speelsheid en lachen, wandelen in de natuur met onze twee honden, knuffelen, schaatsen op natuurijs, in de natuur (bergen) zijn, creatief zijn en van kinderen.

lichaamsgerichte trauma therapie, intimiteit, seksualiteit, fysieke klachten, praktijk aangeraakt - Carola Zwier - Trommel

Neem contact op met mij, Carola, ook als je vragen hebt, op carolatrommel@gmail.com

Of klik hier

Carola Zwier-Trommel | Lichaamsgerichte trauma therapeut | Biodynamische therapie