Lichaamsgerichte trauma therapie: fysieke klachten – intimiteit – seksualiteit

Behandeling

Lichaamsgerichte trauma therapie - praktijk aangeraakt

Behandeling biodynamische therapie:

Bio betekent leven en dynamisch bewegen. Deze lichaamsgerichte psychotherapie herstelt de natuurlijke en spontane levensenergie, die vast is komen te zitten in het lichaam. Al onze herinneringen worden opgeslagen in ons lichaam. 

Door te vertragen en je aandacht naar binnen te richten kun je gaan (leren) waarnemen waar de verwonding zit en kun je contact maken met de opgeslagen emoties en overtuigingen. Deze verwonding kun je helen, vanuit het hier en nu. Ons lichaam heeft namelijk een zelfhelendvermogen. Dit gaat in een organisch, natuurlijk proces met kleine stappen en met veel zachtheid, veiligheid en respect. Hierin werken we samen als een team. En niet volgens een protocol.  

Ik maak gebruik van de volgende werkvormen:

  • Een gesprek vanuit lichaamsgewaarwordingen
  • Aanraking, bijvoorbeeld massage (kan met kleding aan)
  • Oefeningen
  • Meditaties
  • Visualisatie
  • Opstellingen
  • Psycho-educatie 

Een behandeling biodynamische therapie biedt ondersteuning bij:

Stress en angstklachten, burn-out, slaapstoornissen, Post Traumatische Stress Stoornis, fysieke klachten zonder medische oorzaak, rouw en verlies, relatieproblemen, (seksueel)trauma, intergenerationeel trauma, ontwikkelingstrauma, zoeken naar zingeving, als praten alleen niet helpt.

Wil je nog meer weten over de achtergrond van biodynamische therapie klik hier:

www.biodynamiek.nl/informatie/achtergrond/

De eerste stap

Het is een hele stap om hulp te gaan vragen. Uit ervaring weet ik hoeveel schaamte daarover kan zijn. Vanuit gewoonte houden we het vaak lang vol in een poging het te zelf op te lossen. De eerste stap is te beseffen dat je het niet alleen hoeft te doen, dat hulp vragen heel normaal is.

Je bent van harte welkom met alles wat er is! Neem gerust contact op voor een kennismaking en intake om te kijken of er een klik is. Mijn telefoon nummer is 0648256831

Of lees eerst meer over mij.

lichaamsgerichte trauma therapie, intimiteit, seksualiteit, fysieke klachten, praktijk aangeraakt

Behandeling Biodynamische Therapie

Duur:

Een consult duurt gemiddeld een uur en een kwartier. De frequentie van de sessie is gemiddeld één keer in de twee weken. Tussentijds is er ruimte voor evaluatie en bijstelling van het persoonlijke plan. Het aantal sessies kan sterk variëren, afhankelijk van de hulpvraag en je persoonlijke situatie. Zowel een kort als een lang traject is mogelijk.

Tarief:

Voor een sessie/consult, van 75min, reken ik een tarief van € 90,00 dit is vrijgesteld van BTW

Annuleren :

Annuleren is kosteloos tot 24 uur van te voren. Na die tijd worden niet nagekomen afspraken in rekening gebracht.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging SBLP en RBCZ. Vanuit de aanvullende verzekering kun je in aanmerking komen voor (gedeeltelijke) vergoeding van de sessies. Voor een overzicht van de vergoedingen, kan je kijken op de pagina van mijn beroepsvereniging SBLP Vergoedingen Zorgverzekeraars 2023 concept (sblp.nl). Een verwijzing van je huisarts is niet nodig.

Klachtenbehandeling:

Heb je een klacht over de sessies van de behandeling biodynamische therapie die je bij mij volgt?

Als therapeut doe ik mijn best om jou verder te helpen en bij jou aan te sluiten. Mocht je het idee hebben dat dit niet zo is, maak dit bespreekbaar met mij. Als je het lastig vindt om dit te zeggen, dan mag je dit ook schrijven in een mail naar carolatrommel@gmail.com. Dan gaan we kijken of we er samen uit kunnen komen.

Komen we er samen niet uit dan verwijs ik je door naar camcoop zie website SBLP (klik hier), onder cliënten en klachtenreglement.

Openingstijden:

Woensdag 9.00 – 18.00 uur

Vrijdag 9.00 – 18.00 uur

Locatie:

Zuidereinde 47C

1243 KL ’s-Graveland

Mijn praktijkruimte ligt op de eerste verdieping en er is geen lift aanwezig.

Behandeling biodynamische therapie | lichaamsgerichte therapie | fysieke klachten | intimiteit | seksualiteit.